Reizdavanje albuma Bijelog Dugmeta je rizičan projekt

Viditelji projekta "Bijelo dugme Box set deluxe" Zoran Redžić i Bernarda Tolić gostovali su u Novom danu gdje su govorili o ovom "velikom poduhvatu".

Reizdavanje albuma Bijelog Dugmeta je rizičan projekt Izvor: N1
Podsjećamo, izdavačka kuća Croatia Records (bivši Jugoton) došla je na ideju izdavanja 10 vinil ploča benda Bijelo Dugme povodom 40 godina od objavljivanja "Kad bi' bio bijelo dugme" 1974. godine, prvog albuma ovog benda.

"Ideja je krenula od autora projekta Želimir Babogredac, direktora Croatia Recordsa koja je kao jedna od vodećih izdavačkih kuća u regionu odlučila da uđe u ovaj doista riskantan i hrabar projekt", rekla je Tolić koja je dodala da je ovo "presedan i za svijet" da u današnje vrijeme se izdaju vinil ploče.

Bivši basista rock banda Bijelog dugme Zoran Redžić je podijelio svoje iskustvo kako je doživio ovoj veliki projekat.

"Preslušao sam te pjesme i ploče. Meni to zvuči jako lijepo, ljepše nego na CD-u", rekao je Redžić.

Gosti su dodali da je cilj bio da se Bijelo Dugme "približi" novim generacijama, ali također, i da se starije generacije "podsjete" na ovaj veliki bend.

"Ovo je limitirano izdanje. Radi se oko 1.000 primjeraka i box set sadrži 10 vinila, devet albuma i jedan singl Bijelog Dugmeta", rekla je Tolić.

Redžić se prisjetio jedna anegdote sa mladim fanom Bijelog Dugmeta koji je rekao da ga "voli" samo zato što je bio član ovog najpopularnijeg jugoslovenskog benda.

"To mi je nešto najljepše iz karijere", zaključio je producent.

Tagovi: Bijelo dugme

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna