Festival "Dva super dana" kreira novi zvuk regiona

Festival "Dva super dana" kreira novi zvuk regiona Izvor: N1

Sarajevo će 15. i 16. aprila postati bogatije za još jedan muzički festival. "Dva super dana" na sceni Art kina Kriterion ugostit će brojne izvođače iz regije, i time obogatiti glavni grad novom manifestacijom za koju organizatori planiraju da bude tradicionalna, i svake godine sve veća i veća.

Tim povodom, u emisiji Pozitiv na N1 gostovali su Admir Čular i Vedad Trbonja, organizatori festivala "Dva super dana".

"Bendovi dolaze iz cijele regije. U petak će svirati Artan Lili, po prvi put u Sarajevu, Werefox sastav, koji će također svirati prvi put i Billy Andol iz Sarajeva. Stereo Banana, hip-hop dvojac iz Niša te Kawasaki 3P i Postolar Tripper sviraju u subotu", kazao je Čular u uvodu.

Cilj festivala je donijeti kvalitetnu muziku, i održati kontinuitet i narednih godina.

"Ima ideja. Pokušavamo napraviti svojevrstan brend i postati jedan od najjačih muzičkih festivala, te ući u takmičenje sa već postojećim u regiji", dodao je Čular.

Vedad Trbonja je organizator, ali i  član benda Billy Andol, koji će se u petak predstaviti sarajevskoj publici u Kriterionu. Billy Andol je već regionalno priznato ime, a na ovom festivalu će braniti boje BiH. 

"Mi predstavljamo region. Ono što želimo, jesu bendovi koji su razdrmali rock'n'roll i indy scenu regiona. Svi ti bendovi su u svojim sredinama postigli uspjehe koji su zavidni. Ono što pravimo - jeste novi zvuk regiona", pojasnio je Trbonja.

On smatra da se zvuk 80-tih godina vukao predugo, a festival "Dva super dana" i napad koji prave je "ono što će kreirati muziku naše djece".

"To je ono što dva super dana hoće da promovišu. To je pravi način da se Sarajevo uključi u regionalne i svjetske tokove", dodaje Trbonja.

"Pravimo nešto veliko da bi postalo veliko. Idemo polako, i idemo sa nečim novim što je u regiji već priznato", dodaje Trbonja, kazavši da rock'n'roll i kvalitetna muzika već počinju polako da preuzimaju region.

On je za N1 kazao da bendovi regionalno sarađuju, svi rade na ideji koja ide izvan granica država.

"Nije bitno ko je odakle. Mislim da je situacija sve bolja i bolja", a oba gosta su se složila da je to rezultat napora i rada.

Za kraj, pozvali su sve zainteresovane da dođu u Art kino Kriterion, jer će "Dva super dana biti dva super dana".

Dodatne informacije možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici festivala "Dva super dana". 

USKORO i video. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Izvor: N1

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna