Reis Kavazović: Da "vlah" ne vlada Srebrenicom

Reis Kavazović: Da "vlah" ne vlada Srebrenicom Izvor: Screenshot

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović boravi u Švicarskoj gdje se susreo sa predstavnicima Islamske zajednice u toj zemlji i Bošnjacima.

Reis Kavazović je, između ostalog govorio o predstojećim lokalnim izborima u našoj zemlji te pozvao bh. građane sa pravoim glasa da izađu na izbore i glasaju.

Posebno se osvrnuo na izbore u Srebrenici gdje će u oktobru građani birati između kandidata probosanskih stranaka Ćamila Durakovića, kandidata srpskih stranaka Mladena Grujičića i nezavisnog kandidata Desnice Radivojevića.

Izvor: N1

"Nećemo halaliti nikome ko bude mogao, a ne bude htio. Nećemo nikome halaliti. Svako ko može dati svoj glas, svako ko može se registrirati, svako ko može dozvoliti da 'vlah' ne vlada u Srebrenici. Bit ću potpuno otvoren, da 'vlah' ne vlada u Srebrenici. Nek' mu je haram ako to ne učini, nek' mu je haram. Mi to moramo zaštiti, moramo to čuvati. To je naše i to ne možemo ostaviti", kazao je reis Kavazović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Komentara 48

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mirkec

Vlah nece vladati Srebrenicom sigurno jer vlaha nema u Srebrenici oni zive u vlaskoj oblasti,a sto bi se srbi otimali za fotelju kada je Srebrenica izgradila Sarajevo a zna se kako ,,pljackom,,....

6 0

Boxon

Mene ne.čudi ova izjava. Pa Islamska drzava je teroristicka i muslimani su u svijetu simbol za.teroriste i nasilnike. Nema pravoslavne drzave ili katolicke kao sto je ID. Dobro ma Vatikan, ali on je mali :)

5 2

bosanceros

vlasi nisu srbi ako je mislio na srbe. srbi su nomadsko razbojnicko, azijatsko pleme koje je u coporu preplivalo dunav u 7 vijeku i od tada nema mira na balkanu. a vlasi su starosjedioci balkana sa podrucja rumunije. reis nije trebao kooristiti rijec vlah nego dzikan, obzirom da dzikani iz genocidne tvorevine negiraju genocid koji su pocinili.

8 18

* Sva polja su obavezna