UIO u SBK oduzela 42 automobila u vrijednosti od 200.000 KM

UIO u SBK oduzela 42 automobila u vrijednosti od 200.000 KM Izvor: UIO

Nakon okončanja opsežne akcije na području Srednjebosanskog kantona, sulužbenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 42 putnička motorna vozila, koja su se pokušala prodati u dijelovima na teritoriju BiH.

Iz UIO je saopšteno da je ukupna vrijednost zaplijenjenih vozila 200.000 KM.

Akcija je sprovedena na četiri lokacije, odnosno četiri auto otpada u SBK, a oduzeta su novija vozila za koja pri ulasku u carinsko područje BiH nisu plaćene zakonski propisane daždbine.

vozila na koje prilikom ulaska u carinsko područje Bosne i Hercegevine nisu plaćne zakonski propisane uvozne dažbine (carina i PDV). Vlasnici auto otpada na kojima su vozila pronađena sumnjiče se da su u Bosnu i Hercegovinu uvozili novija putnička motorna vozila iz inostranstva sa privremenim ulaskom u našu zemlju. Nakon toga su skidali tablice i vraćali u insotranstvo, a vozila prodavali u dijelovima u Bosni i Hercegovini na auto otpadima, te na taj način izbjegli plaćanje uvoznih dažbina, navodi se u saopštenju UIO.

Akciju na terenu proveli su ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa - Grupe za spriječavanje krijumčarenja pri Regionalnom centru Sarajevo u saradnji sa pripadnicima policijskih stanica Kiseljak i Vitez.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Guliver

Sve je ovo sitno u poređenju sa ne zakonitim poslovima u Međugorju.UIO treba pod hitno izvrsit inspekciju !!!!!

2 0

* Sva polja su obavezna