Komentari

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kamenko

Alene...pa uvedi za te komplikovane slucajeve srpskohrvatski jezik.A sta li ste htjeli,ustvari???

1 0

Hadzo

Kratko jasno!BSH jezik i tačka!Neka ga naziva kako ko hoće ali ovako treba da piše ili samo Bosanski.

1 1

Arminius

Šta ima tu sporno, u Bosni se koristi kao službeni jezik, Bosanski jezik, u Hrvatskoj službeni jezik je Hrvatski, u Srbiji službeni jezik je Srpski. Svaki građanin bilo koje nabrojane države ima pravo da govori kojim hoće jezikom.

9 7

Ana

Vidiš da ne znaš.U BiH postoje tri službena jezika.Bosanski Srpski i Hrvatski.Bosanci kojih je 2 % imaju svoj jezik.Bosanski.

2 2

Arminius

barem je taj promlem lahko riješiti, kada se u hrvatskoj i srbiji statutom uvede da je u tim državama i Bosanski jezik službeni jezik onda će u BiH važiti za službeni jezik pomenutih nam susjednih država.

1 0

Đaki

U Bosanskom jeziku su sadržani i srpski i hrvatski jezici. Nek se uči kroz školstvo Bosanski kako se dosad stotinama godina govorilo.

10 9

Дејан

хаха јест, јест, и шта је било кад си се пробудио, комедија си жива ђаки,Бошњаци би требали да пишу Босанћицу,као као што су писали стотинама година,Срби у Босни већ стотинама година пишу једну варијанту босанћице,ћирилицу,не треба измишљати топлу воду, Дучић, Шантић и остали Босанци и Херцеговци, су стотинама година писали на ћирилици и матерњем српском језику, а нису из Србије,наа јаране.

3 2

Adi

Sto godina smo učili Srpskohrvatski i bili pismeniji pet puta nego danas.Kad si knjigu pročitao? A u ono vrijeme svaki mjesec 1-2 knjige.

1 0

Jova

Slažem se. Bosanski sadrži Srpski i Hrvatski tj. sastavljen je od tih jezika.Konačno neko ko zna.

2 0

Ocigledno

Sta zaokruziti a ono isti jezik.Ha ha.Kakva ludost.Balkanska glupost.

16 7

Ovi drugi su krivi

Ako izaberem na primjer bosanski, onda moram izučavati srpski i hrvatski kao strani jezik i obratno. Mnogi su učili srpskohrvatski odnosno hrvatskosrpski i niko nije protestovao. U međuvremenu je svjetlost dana ugledao bosanski i sad se nemože ubaciti bosanski u na primjer hrvatsko, bosansko srpski jezik nego se tim torovskim načinom razmišljana samo izučavati svaki posebno. Ali opet ako se to uradi onda imamo Hrvatsku sa hrvatskim, Srbiju sa srpskim a onda bi u Bosni bosanski bio priklješten među ova dva.

6 4

* Sva polja su obavezna