Vremenska prognoza do kraja sedmice u BiH

Vijesti 14. apr 202116:25 0 komentara
N1

Kakvo vrijeme nas očekuje u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini?

Kako je navedeno u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, i dalje će biti hladno dok se ne planinama najavljuje i snijeg.

Sutra se u jutarnjim satima u većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Poslije podne na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno je moguća slaba kiša.

Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 11 do 15 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 0, dnevna oko 8 °C.

U petak pretežno sunčano. U Bosni naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 17 °C.

U subotu oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima očekuje se kiša. U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni u višim područjima i na planinama sa snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 15 °C, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!