Komentari

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

a kako je...

zapad devastirao i skoro uništio planetu dok je nagomilao bogatsvo i stekao moć. i kad su vidjeli da to nemože ići jedno bez drugog opet su nastavili da je uništavaju i devastiraju nadajući se da će otkriti drugu-rezervnu planetu. pa su se peli na mjesec (navodno) pa su pokušali misije na Mars i šire priče o tome da postoji negdje neka planeta na kojoj je moguć život ali o toga nema ništa. i znaju oni to pa su se sad našli u skupu. kako ostatku čovječanstva objasniti čitavi moderni progres ustvari promašaj?????

1 0

Zinaida Dimitrijevic

Izučavanjem izvještaja hidrlometeoroloških zavoda (koji su na entiteskim nivoima) vrlo lako se uočava da još uvijek ni mjerenja kvaliteta zraka nisu kontinuirana i kompletna. Za mnoga mjerna mjesta nedostaje podataka više odd 25% što za posljedicu ima nepouzdanost u ocjenjivanju kvaliteta zraka. Za hitne mjere (kada koncentracije prelaze granične nivoe) treba umjesto par nepar mjere izbacivati dizel vozila iz saobraćaja jer emituju najviše čestica (PM10 i PM2.5). Zabraniti loženje uglja bez davanje alternative građanima u vidu plina, toplovoda iz TE Kakanj za Sarajevo, uvođenja sistema centralnog grijanja biće vrlo teško. Građanima se mora dati alternativa po relativno približnim cijenama jer su građani osiromašeni i čak oni koji imaju instalirane plinske instalacije griju se na ugalj jer je jeftinije. Naši političari ne shvataju da siromaštvo ubija iako oni imaju novac. Ali ih novac ne spašava od zagađenog zraka. Sroga, najhitnija mjera mora biti ekonomski oporavak gradjana koji sebi onda mogu dopustiti novije automobile, izbacivanje dizelasa iz gradova i grijanje koje je okolinski manje štetno.

7 1

Martin

Zinaida , ti si velikim djelom u pravu.Građani se moraju grijati, samo treba naći način da plin bude prihvatljiviji od uglja.

8 0

Trese mi se Lada

“Da se pitam ja bih osjek'o sve šume, a za ukras postavio od traktora gume, kiselinom ja bih zemlju navodnjav'o, a đecu bi svakog dana rentgenom slikav'o!” (Rambo Amadeus)

8 0

Slobo

Prebacili proizvodnju u Kinu.

7 1

Logicno

Nastupamo previse bojazljivo i bez ikakve snage drzave. Svaki BiH covjek postuje sve cim predje granicu. Ne lozi ugalj, vozi brzo, baca smece, pusi u restoranima itd ali ovdje radi sve to. Zabrani ugalj i stara auta. Par mjeseci ispraznih buntova po medijima i do slijedece godine sve rijeseno.

11 0

Amir

Mozda uspijemo ako se budemo pravili da smo englezi.

14 3

* Sva polja su obavezna