Komentari

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Manje

graha, grejanja i vode!

2 0

Dosta

samo Zagrevanje i ventiliranje na grah.

1 1

Zeka

Mudre glave. Vama da je stalo do cistog zraka nebi dodatno oporezovali one koji voze na plin. Oslobodili bi ih i akciza na plin.

3 0

e moj druže...

Da ovde iko išta misli ako ne znaju ,kao što ne znaju trebali da prepišu.Imao sam vozilo na plin i vidio na testu izduvnih gasova rezultat 0,000000001 mg ,znači NEMA zagadjenja sada imam vozilo sa dizel partikular filterom koje takodjer nema nikakvog zagadjenja jer sve mikročestice idu preko tog DPF filtera. E sada oni na plin su "kažnjeni" nekom izmišljenom taxom jer se jeftino vozaju a ovi sa fap i dpf filterima nisu nisu ničega oslobodjeni tako (izuzetak je ova zima) kada nema magle i onolikog smoga onaj Konaković donosi prošle zime naredbu o vožnji par-nepar čime su obuhvaćena i ove dvije vrste vozila a mogu se voziti "dvice" i fordovi od 30-40g uzavisnosti da li su par ili nepar a kada oni prodju iza njih se ne vidi po 10 min.Hoću reći da su gradjani (čitao sam) u nekim normalnim zemljama stimulisani novčano za ugradnju plina u auto (a kod nas se kažnjavaju) ili su oslobodjeni odredjenih taxi a vozila sa ugradjenim fitlerima za prečišćavanje izduvnih gasova su značajno skuplja.Uh ,šta ti sve napisah.....e ovo bi trebao biti expoze jednog političara kada se donosse zakoni iz oblasti okoliša i očuvanja prirode.

5 0

Logicno

Zabrana kupovine uglja u gradu, ako nemas novca da se grijes centralno ili na plin ne mozes zivjeti u gradu. Subvencije socijalnim slucajevima. Mada samo odustajanje od cigara recimo je mjesecni racun za plin. Tako je to rijesio London, nikakva mudrost niti ventilatori i slicne gluposti.

3 0

Čist zrak ?

Kao prvo riješite loženje svega i svačega u privatnim kućama.Jedna kuća u nas.Nedžarići prema aerodromu dimi 24 sata i izbacuje takav dim kao sigurno 10.000 automobila a te kanale i cijevi ma to je ideja iz nečijeg diplomskog rada.Eko policija treba da radi svoj posao.kazna je mjera.

18 1

* Sva polja su obavezna