Dodik i SNSD-ovi vrijeđali Šarovića i Borenovića zbog gostovanja s Izetbegovićem

Vijesti 11. dec 202118:06 3 komentara
RTVBN

Milorad Dodik, lider SNSD-a, izvrijeđao je lidere opozicionih stranaka SDS i PDP, Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, koji su sinoć zajedno s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem gostovali na RTV BN. Dodik je kazao kako je "apsolutno degutantno sluganstvo" koje pokazuje opozicija. Njemu su se pridružili i Denis Šulić, potpredsjednik NSRS te Staša Košarac.

“Nevjerovatno je toliko političkog luzerstva imati u sebi da u danu koji će ostati zabilježen kao jedan od važnijih u istoriji Republike Srpske, primite hvalospjeve lidera SDA Bakira Izetbegovića o tome kako ste dobri prijatelji probosanske političke koncepcije i da ste dobro postupili što niste branili Republiku Srpsku. Ovdje je problem što je neko od nas spreman da tako nešto uradi, a onda ćete ih slušati kako je SNSD i Milorad Dodik u koaliciji sa Bakirom. To je sve degutantno”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik: Izdaja za RS

Dodik je istakao da će vrijeme pokazati “ko ostaje na koncepciji odbrane Republike Srpske, a ko je na koncepciji izdaje”.

“Ako Bakir zahvaljuje za politiku Šaroviću i Borenoviću, onda je to izdaja za Republiku Srpsku. To ne može biti drugačije! Imate iščašenu političku situaciju, političko ludilo u kome se pokušava ovaj narod sluditi”, rekao je Dodik.

Šulić: Polažu račune Bakiru Izetbegoviću

Borenovića i Šarovića kritikovao je i potpredsjednik NSRS Denis Šulić koji je rekao da su “lideri SDS-a i PDP-a napuštanjem posebne sjednice NSRS i gostovanjem na BN televiziji sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem pokazali da su potpuno izgubili kompas, ali i kome polažu račune”.

“Zato su svojim postupcima još jednom pokazali ko su i kome polažu račune. Oni ne polažu račune građanima RS čije interese treba da zastupaju, nego politici SDA i njenom lideru Bakiru Izetbegoviću”, rekao je Srni Šulić.

Košarac: Opet će izdati nacionalne interese

Reagovao je i Staša Košarac koji je rekao da su svi juče na sjednici pokazali šta im je najvažnije – i vlast i opozicija.

“Prvi da im je na srcu Republika Srpska, a ovi drugi da im na srce drugi stavljaju prioritete. Ne znam kako objasniti da je Mirku Šaroviću i Branislavu Borenoviću sinoć bilo važnije da gostuju u TV emisiji sa Bakirom Izetbegovićem, nego da sa narodnim poslanicima raspravljaju o sudbini Republike Srpske. To što su juče uradili Šarović, Borenović i ostatak opozicije, potvrda je svih naših ranijih tvrdnji da će opet izdati nacionalne interese čim im se ukaže prava prilika”, istakao je Košarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare