Dodik: Neću oprostiti NATO zločine i nikada neću pristati da budemo dio saveza

Vijesti 24. mar 202222:40 6 komentara
TANJUG

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, u obraćanju na centralnoj manifestaciji u Kraljevu povodom Dana sjećanja na stradale u NATO intervenciji, da su Srbi slobodarski narod koji nikada neće zaboraviti žrtve agresije, te da on nikada neće oprostiti ovaj strašan zločin.

“Neću im oprostiti i zato nikada neću pristati da budemo dio tog saveza” poručio je Dodik.

On je podsjetio na “zločinački pohod NATO u dva navrata na slobodarski srpski narod i Republiku Srpsku i Srbiju.”

“Ti bezočnici iz NATO saveza sa onim njihovim portparolom zmijskog i fašističkog izgleda, govorili su nam da je to operacija humanitarnog karaktera, a da su djeca kolateralna šteta. Prevario sam se kada sam očekivao da će se ti ljudi izviniti. Oni uživaju u sjećanju na to i misle da su junaci onog, ali i ovog vremena” rekao je Dodik.

On je kazao da je “NATO posijao mnogo štete”, ali da život treba nastaviti sa ranama i bolom za izgubljenima. Dodao je da se Srbija razvijajući odužuje onima koji su ginuli za nju, te da je danas najvažnije jedinstvo srpskog naroda

“Srbija je nastavila svoj put i mi Srbi bilo gdje da živimo – rekao je Dodik, dodavši da srpski narod iz Republike Srpske pripada jedinstvenom srpskom narodu i da ne postoje “bosanski Srbi”, “kosovski Srbi”, “hrvatski Srbi”, već samo Srbi.” kazao je Dodik.

Povod za vojne intervencije NATO saveza u Srbiji i BiH

Podsjetimo, vojna akcija NATO saveza na teritoriji tadašnje Savezne Republike Jugoslavije počela je 24. marta 1999. godine. Povod ove intervencije je bio progon Albanaca na Kosovu koji su sprovodile bezbjednosne snage Srbije.  NATO savez 1995. godine bombardovao je i položaje vojske Republike Srpske nakon maskara na sarajevskoj pijaci Markale. Kao i u slučaju Bosne i Hercegovine, i na Kosovu je masakr civila bio povod za vojnu intervenciju međunarodnih vojnih snaga. Konkretno, direktan povod je bio masakr u selu Račak gdje je ubijeno je 45 kosovskih Albanaca. Među žrtvama su bili i 18-godišnja žena, 12-godišnje dijete i 99-godišnji starac.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare