Krsmanović, Abdagić, Pavlović u Novom danu

Vijesti 05. jan 202218:42 > 18:43 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Sjedinjene američke države najavile objavljivanje imena korumpiranih i destabilizirajućih aktera u Bosni i Hercegovini i regionu. Listu onih koji će se naći na spisku komentariše urednik Centra za istraživačko novinarstvo Aladin Abdagić.

Hoće li objavljene sankcija utjecati na izbornu godinu, mogu li doprinijeti rješenju ili usložnjavanju političke krize u zemlji, kako gleda na sve češće ljepljenje etiketa BIH kao neevropske zemlje, a stavljanja Sarajeva u kontekst etničkog umjesto multietničkog grada…gost Novog dana je član Kruga 99 Strajo Krsmanović.

Disciplinski postupak protiv policajaca koji su pjevali o Srebrenici u Priboju. MUP Srbije najoštrije osudio ovakvo ponašanje. Reakcije se i dalje nižu. Osude dolaze i od bošnjaka i srba u Priboju. Naša ekipa ih bilježi. N1 uživo u Priboju.

“Svima nam fali malo skromnosti i poniznosti. Poštujmo jedni druge, uvažavajmo mišljenje drugog. Božić je prilika za novi početak” – samo su neke od misli i poruka igumana manastira Žitomislići kod Mostara Danila Pavlovića s kojim razgovaramo uoči Božića.

Nedžad Jašarević je mostarac koji je u ratu spašene ikone iz mostarske crkve vratio sveštenicima. Tokom izgradnje Pravoslavne crkve u Mostaru pomagao je i posuđivao radnicima struju iz svoje kuće. Mirko Sekulić iz Srebrenice je majstor koji je radio na gradnji džamije u Goraždu. Izrađuje suvenire za Memorijalni centar Potočari. Živi i radi samo sa dobrim ljudima kaže. O ljudskim i komšijskim gestama govorimo u Novom danu sa Nedžadom iz Mostara i Mirkom iz Srebrenice.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!