Oprečne infromacije: Gdje će biti održani pregovori Ukrajine i Rusije?

Vijesti 27. feb 202220:26 0 komentara
Shutterstock

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski pristao je na pregovore su Rusijom. Delegacije dvije zemlje bi se trebale sastati za nekoliko sati, no objavljene su oprečne informacije o lokaciji.

Ukrajinski mediji javljaju da je ranije pomoćnik ruskog predsjednika Vladimir Medinski rekao kako će se pregovori održati u Gomelu i da je ruska delegacija otišla tamo. No, Sputnjik naknadno javlja da će mjesto sastanka biti kontrolnu punkt Aleksandrovka-Vilča.

Kako prenosi ukrajinski portal nv.ua , Sergej Nikiforov, zadužen za medije, rekao im je da pregovori sa Ruskom Federacijom neće početi još nekoliko sati zbog veoma teške logistike i mjera sigurnosti za ukrajinsku delegaciju. Prema njegovim riječima, na razgovorima će raditi napredna delegacija koja treba da utvrdi uslove za tok daljih pregovora. Napomenuo je da je na dnevnom redu pitanje mira.

CNN, pozivajući se na zamjenika ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Jevgenija Enina, javlja da će razgovori biti održani u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu. Ruska strana još nije potvrdila informacije Kijeva.

Ranije je, kako su objavili ukrajinski mediji, predstavnik Zelenskog u Ustavnom sudu Fedor Venislavski tvrdio da su pregovori između delegacija Ruske Federacije i Ukrajine već počeli. Međutim, ruska strana je demantovala izvještaje o početku pregovora Rusije i Ukrajine u Bjelorusiji.

Sve aktuelne vijesti vezane za situaciju u Ukrajini možete uživo pratiti NA NAŠEM LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!