N1 anketa: Ko je vaš favorit na ovogodišnjem Eurosongu?

Anketa 13. maj. 202211:36 > 12:122 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Pred nama je 66. po redu finale Eurosonga. Izbor za najbolju pjesmu Evrope održat će se u subotu (14. maja), a dvije održane polufinalne večeri probudile su ogromno zanimanje i građana Zapadnog Balkana. Nekoliko je favorita za veliku pobjedu.

Predviđanjima o ishodu ovogodišnje Eurovizije se mogu priključiti i čitatelji N1 portala.

O tome koga biste voljeli vidjeti kao pobjednika, glasajte u anketi ispod.

Loading...

Podsjetimo, dok Bosna i Hercegovina ne učestvuje, svoje mjesto u velikom finalu, kada su u pitanju zemlje regije, osigurala je samo Srbija sa svojom predstavnicom Anom Đurić Konstraktom.

U 25 finalistica Konstrakta sa numerom ‘In coropore sano’ plasirala se u sinoćnjem polufinalu, zaradivši glasne ovacije publike.

Pored predstavnice Srbije, koja se zbog autentičnosti već odavno kreće u top deset zemalja na evrovizijskim anketama i kladionicama, odličan rezultat predviđa se i predstavnicama Španije, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Domaćin ovogodišnje pjesme Eurovizije, Italija, također je na samom vrhu ljestvica za potencijalnog pobjednika. Naime, mnogi predviđaju da bi italijanski predstavnici Mahmood i Blanco sa duetom Brividi, mogli osigurati ponovno održavanje ovog takmičenja u istoj zemlji naredne godine.

Poseban fokus je i na predstavnicima Ukrajine, koja također slovi za jednog od glavnih favorita.

Zbog stihova poput “uvijek ću naći put do svog doma, čak i ako su sve ceste uništene“ koju izvodi orkestar Kalush, kladionice očekuju da će Ukrajina imati golemu podršku publike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar