IKEA je donijela važnu odluku

Auto 26. sep 202212:57
Izvor: Unsplash

IKEA je donijela odluku vezano uz uslugu transporta.

Švedski proizvođač namještaja objavio je kako ide prema EV100+ planu, odnosno odlučio je da njegova flota srednjih i teških vozila bude iz domene nulte emisije. Rečeno vrijedi za tržišta u okviru OECD-a, Kine i Indije, a kao zadnji rok definirana je 2040. godina.

Kako je Hrvatska jedna od zemalja kandidata za punopravno članstvo vrlo je vjerojatno da će se ova odluka ticati poslovanja IKEA-e i u ovoj zemlji.

Ikea je peta po redu marka koja se pridružila ovoj inicijativi. Prije nje isto su učinili Unilever, JW Steel, Maersk i DPD, a ovime će se lanac opskrbe gotovo u potpunosti osloboditi fosilnih goriva, piše Index.

Ovo je samo jedna od inicijativa koje IKEA poduzima kako bi do 2030. godine postala klimatski pozitivna kompanija. Koliko je ovo bitan korak dovoljno govori podatak kako kompanija u ovom području godišnje ima preko dva milijuna isporuka.

Kompanija je nedavno pokrenula i postupak opremanja svojih lokacija EV punjačima. Tako će u Americi na 25 lokacija biti postavljeno više od 400 punjača.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar