SBF: HUB 387 i HIFA biznisi godine, Gorenje inovator godine

Biznis 22. maj. 201711:24 > 11:26
Podijeli:
Izvor: HIFA

Na Sarajevo Business Forumu 2017, koji je počeo jutros u glavnom gradu BiH, održana je ceremonija dodjele "SBF Bridge" nagrada, koje su dodijeljene u pet kategorija.

Nagradu za novi biznis godine dobio je HUB 387, dok je nagrada za biznis godine dodijeljena kompaniji HIFA Group.

U kategoriji za inovatora godine nagrada je dodijeljena kompaniji Gorenje Group iz Slovenije, dok je nagradu za zapošljavanje mladih dobila firma M San Group iz Hrvatske.

Nagradu za društveni utjecaj godine dobila je Fondacija Hastor iz Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Business Forum je  ove godine okupio vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju o mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Ovogodišnji SBF objelodanit će niz projekata iz poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, turizma i drugih razvojnih sektora.

Tradicionalno, već osmu godinu Sarajevo Business Forum organizuje BBI banka u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IDB). Pokrovitelj 8. SBF-a je Predsjedništvo BiH uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske, te mnogih kompanija u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.