Skaka pozvao na investiranje u Sarajevo

Biznis 26. apr 201810:17 > 10:19
Izvor: Fena

Turizam jedna od najbrže rastućih grana u Sarajevu i investicije će biti sigurne, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Skaka se na otvaranju drugog dana 9. Sarajevo Business Foruma (SBF) osvrnuo na važnost obnove sarajevske Trebevićke žičare.

“Obnovom sarajevske Trebeviće žičare i stavljanjem u funkciju mi obnavljamo taj posljednji simbol i krećemo s novim, užurbanim razvojem grada Sarajevo”, rekao je Skaka.

Osvrnuo se i na buduće važne projekte na koje će se gradska uprava fokusirati, a po kojima je grad postao prepoznatljiv.

“Projekti na koje ćemo biti fokusirani u narednom periodu bit će poput ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma. Sve je počelo od organiziranje dočeka Nove godine 2017. godine kada smo imali veoma značajna imena na sceni”, rekao je Skaka.

Naglasio je kako je turizam jedna od najbrže rastućih grana i da je iz godine u godinu zabilježen povećan broj turista.

Osvrnuo se i na zimski turizam i prirodne ljepote, BiH i Sarajeva istakavši da je jedna jedna od najbrže rastućih grana.

“Zdravstveni turizam ima potencijal kako u gradu Sarajevo tako i u čitavoj BiH. Rekreativni turizam ima potencijal u Sarajevu i ponavljam da će grad Sarajevo biti partner vama u projektima za koje se odlučite investirati”, rekao je Skaka koji je ponudio sve vidove pomoći za buduće investitore.

Skaka je pozvao na ulaganje u Sarajevo i budućim investitorima poručio kako će Grad biti podrška u tom pogledu.

“Grad Sarajevo će biti partner i možemo garantovati da vaša investicija može biti sigurna u Sarajevu”, kazao je Skaka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.