Amazon dozvolio radnicima rad od kuće do 2. oktobra

Biznis 01. maj. 202011:29 > 11:31
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Mike Segar

Američka kompanija Amazon poručila je svom osoblju koje posao može obavljati kod kuće da tako mogu raditi barem do 2. oktobra.

“Zaposleni koji rade na poslovima koji se učinkovito mogu obavljati od kuće, mogu se vratiti u kancelariju najkasnije do 2. oktobra”, rekao je glasnogovornik Amazona u petak, navodi se u saopćenju.

U saopćenju, međutim, nije precizirano na koje se ljude to odnosi i koliko imaju radnika te vrste, prenio je Reuters.

Također se navodi da kompanija praktikuje sigurnosne mjere za zaposlenike koji se žele vratiti u urede “fizičkim distanciranjem, dubinskim čišćenjem, redovnim provjerama tjelesne temperature i dostupnošću obloga za lice i sredstava za čišćenje ruku.”

Glavna tužiteljica New Yorka Letitia James poručila je prošle sedmice Amazonu da je moguće kršenje sigurosnih mjera i radnih propisa s njihove strane jer je kompanija u martu otpustila određeni broj radnika u skladištu zbog vođenja protesta.

Ostali radnici u skladištima i drugim objektima nastavili su raditi kako bi osigurali da budu isporučeni predmeti koje su naručivali kupci koji moraju ostati kući zbog naredbe vlade o samoizolaciji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad