Janez Živko: United Grupa uvećana skoro tri puta

Podijeli:
Izvor: Newsmax Adria

"United Grupa je, kada je riječ o investicijama, bila veoma aktivna u posljednjih 18 meseci i u organski razvoj uložila 1,8 milijardi evra, odnosno uvećali smo se skoro tri puta", rekao je u "Pregledu dana" Newsmax adria potpredsjednik za finansije (CFO) United grupe Janez Živko. Najavio je nastavak ulaganja u fiksnu i mobilnu telefoniju, razvoj 5G tehnologije, a kada je riječ o medijima u proizvodnju sopstvenog programa, prava na sportske prenose i druge sadržaje, prenosi Nova.rs.

Investicije u tom periodu su nešto što, kako kaže, „predstavlja srce naše organizacije i nadamo se da će takvih prilika biti još u budućnosti“, prenosi Nova.rs.

„Nastavit ćemo da ulažemo u fiksnu i mobilnu telefoniju, kao i u razvoj 5G tehnologije, bar u ove tri države gdje smo sada prisutni i gdje imamo mobilnog operatera. Trudit ćemo se da razvijamo optičku mrežu gdje god je to moguće, svjesni da u Srbiji to predstavlja izazov jer nemamo pristup infrastrukturi i mobilnoj mreži“, rekao je CFO UG Janez Živko.

Dodaje da United Grupa ima velike planove za Hrvatsku i Grčku za razvoj optičke mreže.

„Sve u svemu, plan je da uložimo između 25  i 30 odsto prihoda u nove projekte“, istakao je on.

Kada je riječ o medijima, Janez Živko je najavio „nastavak ulaganja lokalno u proizvodnju sopstvenog programa, prava na sportske prenose i druge sadržaje koji će UG omogućiti da ostane vodeći pružalac usluga u medijskom sektoru“.

„Ulaskom u dvije nove države i kupovinom bugarske TV Nova značajno smo uvećali svoje prisustvo u oblasti medija. Ono što možete da očekujete od nas to je nastavak investicija u čitav region“, zaključio je  potpredsjednik za finansije UG Janez Živko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar