Kabiri: Očekujemo da Aluminij u 2021. ponovno postane najveći izvoznik iz BiH

Biznis 23. maj 202111:59
Podijeli:
Izvor: FENA

Predsjednik uprave Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri izjavio je kako očekuje da Aluminij u 2021. ponovno postane najveći izvoznik iz BiH. Istakao je kako će osigurati da Aluminij bude vodeća proizvodna kompanija u BiH u narednim desetljećima.

“Zahvaljujući našim predanim radnicima i jednoglasnoj podršci svih razina vladinih tijela, posebno Federalne vlade, uspjeli smo vratiti Aluminiju stabilnost. Sada smo spremni za sljedeću fazu, kao što su razvojne mogućnosti proizvodnje, poput djelomično gotovih proizvoda, istovremeno povećavajući proizvodni kapacitet ljevaonice na 150 000 MT godišnje. Tijekom sljedećeg mjeseca imat ćemo više od 200 radnika te podržavamo stotine poslovnih subjekata u BiH, a očekujemo da ćemo već 2021. biti ponovno navedeni kao najveći izvoznik u BiH”, ističe Kabiri.

Aluminij kao vodeća proizvodna kompanija u BiH u narednom periodu

Prema njegovim riječima, Aluminij Industrija je kompanija u kojoj jednako rade ljudi svih vjera, što postavlja čvrste temelje za budućnost i presudno je „kako bismo svi mogli rasti kao društvo i kako bih nastavio ulagati u ovu veliku korporaciju“.

“Težit ću i osigurati da Aluminij bude vodeća proizvodna kompanija u BiH u narednim desetljećima i ništa me ne može odvratiti od cilja da ostvarim svoju viziju Aluminija. Posljednjih tjedana bio sam domaćin nekoliko glavnih izraelskih korporacija koje su stigle u BiH kako bi ispitali razne mogućnosti ulaganja, a pobrinut ću se da nastave dolaziti već tijekom sljedećih mjeseci. Veliki sam optimist u pogledu potencijala i razvoja BiH i entuzijastični pristaša BiH i njenog ekonomskog potencijala”, navodi izraelski poduzetnik.

Nova ulaganja

Električna energija uvijek je bila ključni faktor za Aluminij. Kabiri najavljuje da u svrhu daljnjeg proširenja opsega projekta i suradnje M.T. Abraham Grupa namjerava ulagati u elektrane na obnovljive izvore energije, čime će osigurati stabilnu i pristupačnu opskrbu električnom energijom koja će udovoljiti potrebama tvornice, istodobno ostajući vjerna Aluminijevoj predanosti promicanju održivosti i ekološke svijesti i odgovornosti.

“Udružili smo snage s našim strateškim partnerom, CMEC-om, te ćemo izgraditi elektrane koje koriste obnovljive izvore energije, sunce i vjetar, kako bi se Aluminiju osigurao puni kapacitet električne energije potreban za ljevaonicu i pogon anoda”, ističe Kabiri.

U travnju prošle godine Aluminij Industrija d.o.o., podružnica M.T. Abraham grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske firme, kada je i najavljeno postupno pokretanje proizvodnje u najvećem industrijskom postrojenju u Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar