Nova kampanja kompanije Mastercard

Biznis 16. maj. 202209:51 > 09:54
Podijeli:
Izvor: Mastercard

Nova kampanja kompanije Mastercard korisnicima automatski vraća 10 KM prilikom online plaćanja kod domaćih trgovaca.

S obzirom na trend povećanja upotrebe online kupovine i online plaćanja, kompanija Mastercard je kreirala uslove kojima će dio novca vratiti bilo kom korisniku Mastercard kartice. Do 31. maja korisnici kartica izdatih od strane bilo koje banke u BiH koji izvrše 2 online plaćanja svojom karticom zbirne vrijednosti od najmanje 1 KM, automatski na svoj račun nazad dobijaju 10 KM. Povrat sredstava, odnosno cash back, biće obavljen najkasnije u roku od 15 dana od dana izvršenja druge transakcije. Svaka Mastercard kartica ima mogućnost ostvarivanja jednog cash back-a tokom trajanja kampanje.

Pravo na povrat sredstava ostvariće svi korisnici Mastercard kartica, bez obzira na to koja banka učesnica programa im je karticu izdala, a koji obave najmanje 2 online kartična plaćanja sa bilo kog uređaja – računara, tableta ili telefona, isključivo kod domaćih internet trgovaca, odnosno na domaćim web platformama i aplikacijama kompanija koje imaju omogućenu ovu opciju plaćanja. Važno je napomenuti da se računaju i plaćanja komunalnih računa obavljena online na portalima ili u aplikacijama trgovaca koji tu opciju podržavaju, kao i online plaćanja koja se obavljaju sačuvanom platnom karticom, odnosno kroz uslugu credentials-on-file.

Izvor : Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Promjene navika kod korisnika kartica i veće korištenje e-commerce usluga Mastercard osnažuje, jer s jedne strane obezbjeđuje komfor i komoditet kod svojih korisnika usluga uz maksimalnu sigurnost i bezbjednost pri izvršenoj transakciji, a s druge strane podstiče kupovinu kod izabranog domaćeg trgovca, njegov proces digitalizacije, otvarajući prostor za uvećanje prometa, kao i za dalji razvoj prema svojim potrošačima.

Protekle dvije godine pandemije izvršile su uticaj na trendove u kupovini i ubrzale promjene kod korsinika platnih kartica koje bi u nekim drugim okolnostima trajale mnogo duže. Prateći nove potrebe i navike Mastercard i dalje insistira na komoditetu koji pruža online kupovina i online plaćanje po najvišim sigurnosnim i bezbjednostim standardima kada je je u pitanju online plaćanje.

Izvor : Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Još jednom, kompanija podsjeća na osnovne mjere zaštite koje sami korisnici Mastercard kartica mogu svakodnevno da primijene prilikom online kupovine i plaćanja. Potražite na svakom website-u dva znaka sigurne enkripcije (šifriranja) podataka – simboli https i katanac. Ti znakovi bi trebalo da se nalaze u polju website adrese trgovca. Na dnu stranice internet prodavnica uvijek potražite i istaknute simbole Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check, jer je to garancija da su vaši platni podaci enkriptovani i da se ne dijele ni sa kim, čak ni sa trgovcem – razmjena tih podataka odvija se po visokim standardima enkripcije i zaštite i isključivo između vas i banke koja vam je izdala platnu karticu. Svoj PIN i CVC2 (trocifreni broj na poleđini kartice) nikada ne dijelite s drugima. Obratite pažnju da kod online plaćanja nikada ne koristite javne kompjutere ili javne mreže. Ukoliko vaša banka nudi tu uslugu, obavezno se prijavite za opciju dvofaktorske autentifikacije, odnosno unošenje dodatnog OTP koda koji banka šalje u SMS poruci nakon što ukucate platne detalje na strani za sigurno plaćanje kao dodatni stepen bezbjednosti. Prilikom kreiranja naloga kod trgovaca, koristite jake šifre, odnosno izbjegavajte da vaše šifre budu kombinacija vašeg ili imena djece, datuma rođenja i sličnih, očiglednih asocijacija. Uvijek kada planirate kupovine većih vrijednosti, provjerite sa svojom bankom da li postoji neki limit po transakciji kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

Uz Mastercard kartice uživanje u kupovini nikada nije bilo jednostavnije i sigurnije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar