Wizz Air otvorio bazu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, najavljene nove linije

Biznis 20. maj 202116:43
Podijeli:
Izvor: Wizzair

Aviokompanija Wizz Air danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo svečano otvorila svoju 41. bazu i najavila uspostavljanje nove linije Sarajevo-Stockholm od 16. jula.

Karte na ovoj ruti se mogu rezervisati putem web stranice wizzair.com ili mobilne aplikacije po cijenama već od 58,99 KM/29,99 eura*.

Wizz Air sada iz Sarajeva nudi letove na devet linija prema sedam zemalja.

Od maja 2021. kreću letovi ka destinacijama – Brisel Charleroi, Kopenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Paris Beauvais, a od 16. jula i prema glavnom gradu Švedske Stockholmu (Aerodrom Skavsta).

Andras Sebok, voditelj lanca opskrbe Wizz Aira, kazao je da ostaju posvećeni Bosni i Hercegovini.

“Ovim uzbudljivim novostima nastavljamo donositi nove mogućnosti za putovanje po povoljnim cijenama, a uz pojačane mjere zaštite osiguravamo najbolje moguće sanitarne uslove. Vjerujemo da će takva ulaganja i pokretanje ovih najnovijih ruta dodatno stimulisati lokalnu ekonomiju, zrakoplovstvo i turistički sektor“, rekao je Sebok.

Alan Bajić, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, je naveo kako očekuju da će otvaranje baze aviokompanije Wizz Air generirati veći obim prometa što je izuzetno važno ne samo za aerodrom Sarajevo, već i za kompletan turistički sektor u BiH.

Izvor : Wizz Air

Krisztián Pósa, ambasador Republike Mađarske u BiH je rekao:

“Već sama činjenica da jedna od najuspješnijih evropskih niskotarifnih aviokompanija s mađarskom pozadinom pokreće letove iz Sarajeva ima veliki značaj, jer se na taj način jačaju veze s Evropom i Evropskom unijom. Također je vrlo važno što će to biti veliki poticaj za razvoj turizma i ekonomije BiH”.

Izvor : Wizz Air

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar