Bh. građani ne štede: Pogledajte u kojem gradu se pojelo najviše hamburgera

Cooking 27. maj. 202216:451 komentar
Podijeli:
Izvor: Pixabay.com / Ilustracija

Cheeseburger, Chickenburger, Spicy burger, King burger, Veggie burger ili Classic burger, kako god ih zvali hamburgeri ili burgeri su već godinama omiljeno jelo u cijelome svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini. Iako je Bosna i Hercegovina poznata po ukusnim tradicionalnim jelima o kojima se priča širom svijeta, građani BiH već godinama ne mogu odoljeti ni burgerima koji su postali sastavni dio njihovog jelovnika, bilo da ih spremaju sami ili pak naručuju.

Tako je putem aplikacije Glovo, u Bosni i Hercegovini tokom samo jedne godine naručeno više od 140.000 burgera.

Burgeri se najčešće naručuju u vremenskom periodu od 17 do 20 sati i to obično krajem radne sedmice, petkom, ali i drugim danima: srijedom, četvrtkom i nedjeljom.

“Upravo su u petak 20. maja, dostavljači Glova isporučili najviše burgera u jednom danu, ukupno njih 803”, navodi se u saopćenju.

Po broju naručenih burgera, Sarajevo se nalazi na ubjedljivo prvom mjestu. No, ukoliko se u obzir uzme broj ukupnih narudžbi u svakom gradu, može se reći da su Mostarci najveći zaljubljenici u burgere – 22% njihovih narudžbi su bili burgeri. Ova dva grada slijede Biljeljina, Tuzla i Banjaluka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar