Migrant potegao pištolj na policajku, u potragu uključen i helikopter

Crna Hronika 17. jun 202019:36 > 19:44
Izvor: N1

Policija Republike Srpske aktivno traga za grupom migranata koji su pod prijetnjom upotrebe vatrenog oružja uspjeli da pobjegnu prilikom intervencije policijske patrole Policijske uprave Banjaluka u mjestu Klašnice. Informacija je za N1 potvrđena iz MUP-a RS.

 Miljanović je navela da je Policijskoj upravi Banjaluka danas prijavljeno da se u napuštenoj kuću u Klašnicama nalaze migranti. 

“Na području Klašnica u toku je velika potraga za grupom migranata od kojih je jedan uperio pištolj u policajku. Na terenu su jedinice Žandarmerije, SAJ-a, ali i helikopter. Grupa migranata je boravila u napuštenoj kući. Prema prvim informacijama do upotrebe oružja ipak nije došlo”, rečeno je za N1 iz MUP-a RS.

Policijski sluzbenici MUP-a RS pronašli su šest migranata koji su pobjegli iz kuće u Klašnicama u kojoj su boravili. Kako je za N1 rekla načelnica odjeljenja za odnose sa javnošću Mirna Miljanović za ostalima se i dalje traga:

“Po prijavi građana da se u napuštenoj kući preko puta mosta u Klašnicama nalaze migranti, intervenisali smo. Na licu mjesta jedna grupa migranata uspjela se izdvojiti i pobjeći, uz prijetnju vatrenim oružjem.”

Nakon potezanja oružja od strane migranata, kažu u policiji, povrijeđenih nije bilo. U bjekstvu je i dalje jedan broj migranata, koji su kako se tvrdi naoružani.

Nema informacija o eventualnoj policijskoj upotrebi sile.

Kuća u kojoj su pronađeni je pretresena, a pronađeno je više komada hladnog oružja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad