Hapšenje u Sarajevu zbog pokušaja ubistva

Crna Hronika 03. sep. 202015:10 > 15:12
Podijeli:
Izvor: N1

U Sarajevu je uhapšen E.A, rođen 1996. godine zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva migranta. On je predat u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U noći sa srijede na četvrtak, 3. septembra 2020. godine sarajevska policija je obaviještena da se u ulici Aleja lipa u općini Novo Sarajevo nalazi povrijeđena osoba koja traži pomoć. Policajci su na mjestu događaja zatekli N.N. osobu kojoj je Zavod za hitnu medicinsku pomoć pružio neophodnu pomoć, a potom je prevezena na KCUS na dalje liječenje.

“Od strane ljekara konstatovano je da se radi o teškim tjelesnim povredama i da je povrijeđeno lice životno ugroženo”, saopćeno je iz MUP-a KS.

PROČITAJTE JOŠ

U 11.00 sati na području općine Novi Grad Službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su uočili, identifikovali i priveli E.A., koji je osumnjičen za ovo djelo.

Nad njim je izvršena kriminalističa obrada, a E.A. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

“Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, kao i identifikaciji povrijeđenog lica – migranta”, saopćeno je uz informaciju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad