Produžen pritvor optuženima za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića

Crna Hronika 18. sep. 202014:49 > 14:56
Podijeli:
Izvor: Fena

Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Suanu Haliloviću, Samidu Šabanoviću, Nihadu Hukiću i Suvadu Djedoviću, optuženima za otmicu i svirepo ubojstvo Edina Zejćirovića iz studenoga prošle godine, za još dva mjeseca.

Pritvor im je produžen zbog kaznenih djela za koja se terete, a koja su posebno teška s obzirom na način izvršenja i posljedice i jer bi, kako je ocijenjeno, njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. Dokazana opasnost od bjekstva dodatni je razlog za produženje pritvora drugooptuženom Šabanoviću, koji je neposredno po izvršenju kaznenih djela bio nedostupan organima gonjenja, priopćilo je u petak Tužiteljstvo Distrikta.

U priopćenju se navodi kako Tužiteljstvo Distrikta tijekom zadnjih mjeseci istovremeno procesuira više slučajeva najtežih krvnih delikata, koji su se u vrlo kratkom vremenskom razmaku desili na ovom području krajem prošle i tijekom ove godine.

Radi uspješnog vođenja kaznenog postupka u kazneno-popravne zavode upućen je veći broj osumnjičenih odnosno optuženih osoba. Šestorica od njih optužena su za kaznena djela ubojstva, od čega petorica za ubojstva na svirep način.

VEZANE VIJESTI

Pored optuženih u slučaju Zejćirović, za svirepo ubojstvo optužen je i Dalibor Jovičević kojega se tereti da je početkom godine udarcima tvrdim predmetom – dijelom automatske puške, lišio života oca Slavka Jovičevića, dok je Dušan Ilić optužen za ubojstvo Slavena Marčete izvršeno automobilom u svibnju ove godine.

Zastupanjem optužbe u slučajevima ubojstava Tužiteljstvo bi tijekom suđenja moglo izvesti više od pet stotina dokaza pribavljenih u izuzetno opsežnim i složenim istragama okončanim u proteklih nekoliko mjeseci. Među dokazima su i predmeti korišteni pri izvršenju kaznenih djela za koje je Tužiteljstvo u optužnicama predložilo trajno oduzimanje.

To su: automobil Peugeot 607, mobilni telefon i kliješta – vlasništvo optuženog Halilovića, te automatska puška marke CZ s dva okvira od po trideset metaka i nož metalnog sječiva, za koje je podnesen prijedlog za oduzimanje od optuženog Jovičevića. Iako nije u vlasništvu optuženog Ilića, nego preduzeća Zoka Plastika d.o.o. Brčko, Tužiteljstvo je predložilo oduzimanje i automobila Audi VII, ocijenivši da to zahtijevaju interesi opće sigurnosti i morala, navodi se u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad