Otkrivena plantaža marihuane i oružje u Nevesinju

Crna Hronika 02. okt. 202011:15 > 11:19
Podijeli:
Izvor: MUP RS

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Kokorine, u opštini Nevesinje, pronašli zasad sa 60 stabljika indijske konoplje visine do jednog metra i uhapsili osobe iz Mostara inicijala M.M.M. i E.M, saopšteno je iz trebinjske Policijske uprave.

Pretresom kuće, okućnice i motornih vozila koja koriste uhapšeni u Mostaru pronađena su oko dva kilograma marihuane, te određena količina oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava i mobilni telefoni.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju naložilo je preduzimanje mjera na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, kriminalističku obradu uhapšenih i nakon toga njihovo puštanje na slobodu, a dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu naknadno.

U aktivnostima u dokumentovanju učestvovali su i pripadnici Federalne uprave policije, Terenskog centra u Mostaru.

Policijska uprava Trebinje je za proteklih devet mjeseci evidentirala 12 krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, kao i više od 70 prekršaja iz oblasti zloupotrebe droge u kojima je oduzela ukupno pet grama heroina, 72,5 grama kokaina, 164,2 grama marihuane, 10 stabljika indijske konoplje i osam tableta ekstazija. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad