Bačena bomba na kuću Elvedina Mahmutovića u Sarajevu

Crna Hronika 20. okt 202015:27 > 15:33
Podijeli:
Izvor: N1

U sarajevskom naselju Slatina jučer je bačena ručna bomba na porodičnu kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme Smart Invest koja radi na izgradnji "Sarajevo Towera".

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, bomba je bačena sinoć u 22:47 sati. Srećom, nije bilo povrijeđenih osoba, a na objektu je pričinjena materijalna šteta.

Oglasila i se kompanija Smart Invest iz koje su kazali kako je riječ o “pokušaju ubistva Mahmutovića i njegovih šest članova porodice”.

“Dvije osobe dovezle su na motoru i bacile bombu na kuću direktora Smart Investa Elvedina Mahmutovića. Napadač je pogodio prozor dječije sobe na drugom spratu u trenutku kada je petoro djece radilo školsku zadaću u sobi, prilikom čega se pukim slučajem bomba odbila od poluotvorenog prozora i eksplodirala u dvorištu kuće. Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca”, navode iz ove kompanije.

Dodali su kako zbog projekta “Sarajevo Tower” trpe “neviđene pritiske”.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad