Državljanke Srbije za 500 eura pružale seksualne usluge

Crna Hronika 26. nov 202011:55 > 11:58
Podijeli:
Izvor: N1

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Tijane Maksimović (1992.), državljanke Srbije, koja se tereti za krivično djelo - međunarodno navođenje na prostituciju.

Optužena se tereti da je koncem mjeseca maja 2020. godine poticala državljanke Srbije s područja Beograda G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju s njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa spomenutim osobama 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid-19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski djelatnici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te spomenute osobe lišili slobode.

Optužena Tijana Maksimović se tereti da je s umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo – međunarodno navođenje na prostituciju.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad