Državljanka BiH pokušala prokrijumčariti 44 zlatna dukata

Crna Hronika 14. dec 202012:59 > 13:26
Podijeli:
Izvor: N1

Službenici Jedinice granične policije Orašje u subotu su oduzeli 44 zlatna dukata sa likom Franje Josipa, koje su otkrili su prilikom pregleda ličnog prtljaga I.M. (1997.) državljanke Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

“Kontrolirana je u autobusu koji saobraća na relaciji Tuzla – Dortmund na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje, a prilikom prelaska državne granice nadležnim organima nije prijavila posjedovanje dukata”, navodi se u saopštenju iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “krijumčarenje” o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, a prema njegovom nalogu, protiv I.M. ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad, danas su lišili slobode H.DŽ. (1994.), državljanina BiH, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “razbojništvo”. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Uvac i u toku dana biće predat nadležnom organu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad