U toku potraga za muškarcem nakon pucnjave u centru Sarajeva

Crna Hronika 16. dec 202013:56 > 13:59
Podijeli:
Izvor: N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još uvijek tragaju za osobom koja je sinoć na Baščaršiji upotrebom vatrenog oružja ranila tri osobe - potvrdio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su ustanovili da je vatreno oružje upotrijebio J.H. iz Sarajeva, te je za njim, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti i krivično djelo laka tjelesna povreda, od Prve PU raspisana operativna potraga.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUP-a KS.

U utorak 15. decembra u 18.10 sati obaviještena je dežurna služba Prve Policijske uprave da je u ul. Ferhadija, područje općine Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je nepoznata osoba upotrijebila vatreno oružje – pištolj i da su tom prilikom povrijeđene tri osobe i to: A.I. rođen 1983. godine, M.B. rođen 1991. i M.S. rođena 1993., svi iz Sarajeva.

Povrijeđene osobe je zbrinula ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i one su prevezene na KUM Klinilkog centra Univerziteta u Sarajevu i Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje im je ukazana ljekarska pomoć i konstatovane lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad