Akcija “Clyde”: Uhapšeni Čapljinci, uzgajali marihuanu u plasteniku

Crna Hronika 01. jun 202211:253 komentara
Podijeli:
Izvor: FUP

U operativno-taktičkoj akciji „Clyde“ dva lica iz Čapljine lišena slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog su izveli operativno-taktičku akciju „Clyde“ na području općine Čapljina, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici Federalne uprave policije su lišili slobode lica inicijala N.R. (1980) i M.P. (1995) iz Čapljine. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju pomenuta lica koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). Pronađena je i određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Navedena lica se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakovala, te je dalje distribuirala.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar