Akcija FUP-a: Pronađena veća količina droge (FOTO)

Crna Hronika 22. jan. 202112:29
Podijeli:
Izvor: FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Hadžići, lišili slobode A.D. (1995.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu policijski službenici Uprave policije vrše pretres stambenog objekta koji koristili osumnjičeni na području općine Hadžići, a kojom prilikom je do sada pronađena i oduzeta određena količina „Canabis Sativa L“ i „Amfetamin“, vaga za precizno vaganje, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

“Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, saopćeno je danas iz FUP-a.

Komentari

Vaš komentar