Akcija META: Pretresi na 28 lokacija u BiH, traga se za jednom osobom

Crna Hronika 10. mar 202214:23
Podijeli:
Izvor: N1/Ilustracija

Policijske agencije iz Bosne i Hercegovine danas su proveli združenu akciju kodnog naziva "META". U okviru akcije izvršeni su pretresi 28 lokacija na području Brčkog, Srednjobosanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo. Za sada je uhapšena jedna osoba, a za drugom se traga.

U akciji su učestvovali pripadnici Policije Brčko distrikta, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te Uprave policije MUP-a Srednjebosanskog kantona.

“Riječ je o opsežnoj akciji MUP-a Zeničko-dobojskog kantona usmjerenoj na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.Tokom akcije pretresanje je provedeno na ukupno 28 lokacija i to na 21-oj lokaciji na području Visokog i Breze, dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, dvije lokacije na području Srednjebosanskog kantona i tri lokacije na području Brčko distrikta BiH”, navodi se u saopšenju Policije Brčko distrikta.

U okviru ove akcije policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga lišili slobode E.S. (1987) iz Brčkog i proslijedili ga MUP-u Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, dok je  R.H. (1997) iz Maoče za sada nedostupno Policiji.

“U okviru akcije pretresanja pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku”, zaključuje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar