Akcija “Ring” u Sarajevu: SIPA uhapsila jednu osobu, pronađeni droga i oružje

Crna Hronika 29. jun 202214:08 > 14:30
Podijeli:
Izvor: N1

Operativna akcija SIPA-e kodnog naziva "Ring" koja je provedena danas na šest lokacija na području općine Stari Grad je završena, a u sklopu nje je uhapšena jedna osoba te su pronađeni droga i oružje, potvrdila je to za N1 Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

Akcija se danas provodila zbog neovlaštene proizvodnje i puštanje u promet opojnih droga i zbog nelegalnog posjedovanja oružja, a veliki pretres bio je u naselju Širokača Stari Grad.

“Uhapšeni je sproveden u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada. Ispitan je u svojstvu osumnjičenog”, kazala nam je Miovčić.

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Pretresi na Širokači zbog droge i oružja

 

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina opojne droge kanabis, tri litra kiseline koja se koristi za proizvodnju opojne droge speed, jedan pištolj kalibra 6,35 mm, određena količina municije kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu  i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije.

Ranije danas su nam čitatelji potvrdili da je u ulici Tandareva na Širokači bio prisutan veliki broj policijskih službenika i automobila.

SIPA je ovu akciju realizovala u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar