Bh. policija na nogama: Potraga za Turčinom nakon dvostrukog ubistva

Crna Hronika 13. jan. 202117:27 > 19:241 komentar
Podijeli:
Izvor: MUP ZDK

MUP Zeničko-dobojskog kantona objavio je fotografiju muškarca koji se dovodi u vezi sa dvostrukim ubistvom u Zenici, te zamolio građane da im, ukoliko imaju ikakvih saznanja o bjeguncu - dostave te informacije.

Kako su naveli iz zeničke policije, danas, oko 09.30 sati, u Zenici, u ulici Nikole Tesle, nepoznata osoba je upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede O.R. rođenom 1957. godine, iz Zenice, koji je od posljedica zadobijenih povreda i preminuo na mjestu izvršenja krivičnog djela.

“Odmah nakon što je dežurna služba Policijske stanice Centar obaviještena o navedenom događaju, na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, te obezbijedili mjesta događaja do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije, koja je pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i izvršila uviđaj”, istaknuli su, i dodali:

“Paralelno sa uviđajnim radnjama, poduzimane su intenzivne operativne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode osobe koja je nanijela smrtonosne povrede O.R., i koje se nakon izvršenja ovog krivičnog djela dalo u bjekstvo”.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, kako navode iz MUP-a ZDK-a, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Ubistvo”, počinjenog na štetu  O.R., može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije navedene osobe, sa ciljem njegovog pronalaska.

“U vezi sa tim, dostavljamo fotografiju osumnjičenog lica, uz apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona”, istaknuli su.

Prilikom poduzimanja naznačenih aktivnosti, u poslijepodnevnim satima, u navednoj ulici, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno tijelo muške osobe, koje se prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenom osbom. U toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska tijela, čiji identitet još nije potvrđen.

Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem pronalaska osumnjičenog lica, kao i rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela. Naznačene aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Komentari

Vaš komentar