Četiri osobe uhapšene zbog ilegalne prodaje duhana, pronađeno oružje

Crna Hronika 28. jun 202209:47
Podijeli:
SIPA
Izvor: Ilustracija (N1)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu juče su u sklopu operativne akcije „Blinker“, na području opštine Šamac realizovali pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” i “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišene četiri osobe koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

“Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to 750 kilograma duvana, jedna mašina za rezanje duvana, jedna vage, jedna automatska i jedna poluautomatska puška, osam okvira za automatsku pušku i oko 210 komada municije”, navode iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar