Četiri osobe uhapšene zbog nedozvoljene trgovine cigareta

Crna Hronika 19. avg 202209:37 > 09:382 komentara
Podijeli:
Izvor: Fena (Ilustracija)

U nastavku operativne akcije “Regina”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su jčer, 18.08.2022. godine, izvršili su pretres stambenih objekata, osoba i pokretnih stvari na području Čapljine, Gruda i Ljubuškog.

Slobode su lišene četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela Organizovani kriminal i Hercegovine, a u vezi sa krivičnim djelom Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to: 4 270 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine i šest mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Operativna akcija je realizovana po Naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjh poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ministarstva unutrašnjh poslova Zapadno-hercegovačkog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar