Drama u Sarajevu, intervencija građanina i hapšenje migranta

Crna Hronika 17. feb. 202114:291 komentar
Podijeli:
Izvor: Wikipedia

Prava drama odvijala se sinoć u Sarajevu gdje je izvršeno razbojništvo nad osobom inicijala A.M. No, brzom intervencijom osobe inicijala M.H, razbojnik je sustignut, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno iz MUP-a, sinoć u 19,15 sati, obaviještena je Peta policijska uprava da je u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža izvršeno krivično djelo razbojništva u pokušaju nad osobom inicijala A.M. iz Sarajeva.

”Tom prilikom maskirano nepoznato lice je uz upotrebu oštrog predmeta, od nje otuđilo mobilni telefon, nanijevši joj povrede, nakon čega je M.H. iz Sarajeva uspio sustići nepoznatog razbojnika i od njega vratiti telefon, te je nepoznata osoba i njemu nanijela povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Povrijeđenim osobama je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod spomenutih lica konstatovane lakše tjelesne povrede”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana oko 19,30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i uhapsilii osobu koja odgovara opisu izvršioca spomenutog krivičnog djela, a radi se o N.I., rođen 1995.godine u Maroku, privremeno nastanjen u prihvatnom centru “Blažuj”.

On je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju) i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Komentari

Vaš komentar