FUP u Čapljini uhapsio muškarca kod kojeg su pronašli 37 kg kanabisa

Crna Hronika 23. sep 202211:20
Izvor: FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su jučer (22. septembar), pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili su osobu inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine nastanjenog u Mostaru koji se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako su naveli, po naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni te je tom prlikom pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu Cannabis Sativa L, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

“Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi”, naveli su iz FUP-a.

FUP

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad