Građani Posušja ne pamte ovakvu tragediju: “Žao mi je obitelji, neće biti lako”

Crna Hronika 01. jan 202117:05 > 17:456 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Osmero mladih ljudi preminulo je, navodno, od posljedica gušenja plinom u mjestu Tribistovo u općini Posušje. Tragedija se dogodila dok su mladi iz mjesta Rakitna i Posušja čekali Novu godinu.

Ekipa N1 je razgovarala sa mještanima. Tvrde, ovakvu tragediju ne pamte.

“Sve znam. Žalosno, žalosno… Poznavao sam im roditelje, omladinu ne. Nikada u Posušju nisam čuo ovakvu vijest, 77 godina, nikada, žalosno”, rekao je za N1 jedan gospodin vidno potresen.

Izvor : N1

“Poznajemo i roditelje, uži krug. To su djeca srednje škole. Ne sjećam se da se nešto ovako desilo u Posušju. Svi smo pogođeni, evo i korona, i potresi. Katastrofa za cijeli svijet, a ne samo za nas”, istaknula je mještanka.

#related-news_0

Mladić, godina stradalih, za N1 je rekao da ne zna kako bi opisao današnju tragediju.

“Nisam ih poznavao, ali moje su godište 2000.  Ne znam kako bih opisao. To je tako strašno. Cijeli dan se grozno osjećam. Žao mi je obitelji i neće biti lako”, rekao je.

Izvor : N1

Kako javlja reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić, u Posušju su zastave spuštene na pola koplja, a zatvoreni su i ugostitetljski objekti.

Policija pretpostavlja da je došlo do gušenja od izduvnih gasova agregata koji je napajao kuću električnom energijom. No, šta je tačan uzrok smrti, saznat će se nakon obdukcije.

 

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na 41. vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o proglašenju 2. januara 2021. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje od posljedica gušenja plinom.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar