Hapšenje u Stocu: Vršio prepravku oružja, a potom ga prodavao

Crna Hronika 12. jan. 202112:46
Podijeli:
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su u utorak, provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode jedno lice iz Stoca inicijala A. Š. (1980.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivne materije".

“U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog Suda u Čapljini izvršen je pretres stambenih prostorija na području općine Stolac koje koristi osumnjičeni A.Š., kojom prilikom su pronađena i oduzeta tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, djelovi od oružja (udarne igle, cijevi i dr.), stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, saopćeno je iz FUP-a.

Naime, lišeni slobode A. Š. se sumnjiči da je tokom 2020. godine u cilju sticanja protupravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi dalje preprodaje trećim licima sa područja Bosne i Hercegovine.

“Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu, te će biti u zakonskom roku predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopćeno je iz FUP-a.

Značajnu podršku prilikom ovo istrage pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, dok su asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, istaknuli su.

Komentari

Vaš komentar