Maloljetni migrant uhapšen kod Sarajeva

Crna Hronika 25. feb. 202114:211 komentar
Podijeli:
blazuj, migranti
Izvor: N1

Sarajevska policija uhapsila je u Blažuju maloljetnog državljanina Avganistana zbog sumnje da je počinio razbojništvo. saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno iz MUP-a, sinoć u 14,30 sati, obaviještena je Peta policijska uprava da su istog dana oko 13,30 sati u naselju Blažuj, općina Ilidža, nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad S.H., rođen 1995.godine, F.I., rođen 1995.godine, B.A., rođen 1998.godine i R.A., rođen 1998.godine, svi iz Pakistana.

”Tom prilikom NN lica su uz prijetnju noževima od istih otuđila određenu sumu novca, mobilne telefone i srebreni nakit, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pomenutog dana u 23,00 sati lišili slobode mldb. lice, rođeno 2003.godine u Avganistanu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo)”, saopćeno je.

Maloljetna osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

Komentari

Vaš komentar