MUP KS o pucnjavi na Dobrinji: Matej Živković zadobio teške povrede

Crna Hronika 17. mar. 202210:35 > 10:391 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Matej Živković, član Komisije za vrijednosne papire FBiH i svjedok u predmetu Profit, koji je jučer ranjen u sarajevskom naselju Dobrinja, zadobio je teške tjelesne povrede.

Kako je objavljeno u izvještaju MUP-a KS, na njega je pucao nepoznati muškarac.

“Izlaskom na mjesto događaja zatečeno je povrijeđeno lice M.Ž., rođen 1974.godine, nastanjen u Sarajevu. Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju”, navodi se u saopćenju.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Počinilac je u bijegu, a policijski službenici tragaju za njim. On se tereti za krivično djelo Pokušaj ubistva.

Pucnjava u Sarajevu, ranjena jedna osoba (FOTO)

Podsjetimo, Tužilaštvo KS je podiglo optužnicu u predmetu Profit u maju prošle godine. Optužnica je potvrđena protiv Zijada Blekića, Edina Dizdara, Armina Mulahusića, Davera Halilbegovića, Hasana Ćelama, Muharema Bajrića, Ramiza Bibića, Nasera Dace, Jasmina Jusufranića, Smiljke Jusufranić, Branislava Petrovića, Mirsada Imamovića, Edina Muftića, Alena Murguza, Elme Mulahusić, Edine Halilbegović, Azre Blekić Aydogan, Hamdije Zvrko i Huseina Zvrke.

Terete se za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, pranje novca i prevaru u privrednom poslovanju te da su nezakonito stekli imovinsku korist od oko 30 miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar