Muškarca usmrtio voz kod Blažuja

Crna Hronika 18. avg 202210:02
Podijeli:
Izvor: FENA/ŽFBiH (Ilustracija)

Jučer u 16.25 sati obaviještena je dežurna služba PU Ilidža da je u ulici Blažuj, područje općine Ilidža,  putnički voz udario jednu osobu koja je na mjestu smrtno stradalo.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je putnički voz koji se kretao na relaciji Pazarić – Sarajevo i kojim je u tom trenutku upravljao mašinovođa E.S., udario J.Č. rođen 1950.godine iz Ilidže, a smrt stradalog je, na  mjestu događaja, konstatovana od strane ljekara ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na mjesto događaja  i rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka medicinske i saobraćajne struke.

Nakon izvršenog uviđaja tijelo stradalog  je, po nalogu tužioca, prevezeno na prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja i svih okolnosti pod kojim se isti dogodio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar