N1 u Zenici: Sumnja se da je zbog velike količine novca došlo do sukoba

Crna Hronika 13. jan. 202120:213 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Ekipa N1 večeras je na mjestu događaja u Zenici, gdje se danas dogodilo dvostruko ubistvo za koje se sumnjiči Caner (Fuat) Taylan, državljanin Turske sa prebivalištem u Zenici.

Iz zeničke policije, podsjetimo, danas su obavijestili da je u 9.30 sati, u Zenici, u ulici Nikole Tesle, nepoznata osoba upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede O.R. rođenom 1957. godine, iz Zenice, koji je od posljedica zadobijenih povreda i preminuo na mjestu izvršenja krivičnog djela. Nedugo zatim, potvrdili su i drugo ubistvo osobe, čiji identitet još uvijek nije otkriven.

Kako je za N1 kazao Zeničanin Kemal Čamdžić, policija je vršila uviđaj ispred njegove kuće. Napustio je svoju kuću, da bi se kasnije vratio. Uputili su ga da sa druge strane priđe svojoj kući, s obzirom na to da je još uvijek trajao uviđaj. On je to i učinio i kaže da je s druge strane vidio čovjeka koji sjedi na ulici, no kada je prišao shvatio je da se radi o muškarcu koji je stradao, najvjerovatnije, u istoj tuči. O svemu je obavijestio MUP ZDK-a koji je i vršio uviđaj ispred njegove kuće, te je konstatovano da su dva muškarca stradala.

Izvor : N1

Kako je izvijestila reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić, sumnja se da su dvojica muškaraca bili prodavci deviza, te da je danas sa turskim državljaninom bila dogovorena transakcija više desetina hiljada eura i da je zbog velike količine novca došlo i do sukoba.

U javnosti se pojavila i informacija da je umiješana još jedna osoba, te da su turski državljanin i ta osoba pobjegli u bijelom kombiju. No, iz MUP-a ZDK-a su nam kazali da su sve snage preusmjerene da se pronađe turski državljanin. Uputili su apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama, koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor : N1

Mještani ulice Nikole Tesle u Zenici ne pamte ovakav slučaj da su u jednom danu pronađena dva tijela. Jedno u 9:30 sati, a drugo u popodnevnim satima.

 

Komentari

Vaš komentar