Na Grbavici pronađena droga, oružje i municija

Crna Hronika 23. jun. 202210:15
Podijeli:
Izvor: N1

Dana 22.06.2022.godine policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga – Uprave policije MUP-a KS su, poduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, u ul. Kemala Kapetanovića, područje općine Novo Sarajevo, izvršili kontrolu i lični pretres lica E.G. rođen 1991.godine iz Sarajeva. Tom prilikom je kod E.G. pronađeno: 9 pvc kesica sa patent zatvaračem i logom lista marihuane sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 pvc paketića sa sadržajem NN bijele materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin-spid i jedan mobilni telefon.

Istog dana, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici su izvršili pretres stana koji koristi E.G., a koji je lociran u ul. Kemala Kapetanovića, područje općine Novo Sarajevo. Tom prilikom je pronađeno i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto:

Jedna pvc kesa, hermetički zavarena, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 500 grama,

Tri pvc kesice sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

Jedna pvc kesica sa patent zatvaračem sa sadržajem NN materije bjiele boje, koja asocira na opojnu drogu spid,

Jedna rolna pvc folije,

Jedan aparat za zavarivanje i vakumsko pakovanje pvc folija sa tragovima suhe zeljaste materije,

Jedna digitalna vaga sa tragovima suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

Jedna automatska puška cal. 7,62 mm, sa skinutim drvenim kundakom,

Jedna automatska puška sa preklopnim kundakom, cal 7,62 mm,

Šest pakovanja sa po 20 komada metaka cal. 7,62 mm,

Jedno pakovanje sa 15 komada metaka cal. 7,62 mm,

Jedno pakovanje sa 14 komada metaka cal. 7,62 mm,

Jedan okvir za automatsku pušku u kojem se nalazi 25 komada metaka cal. 7,62 mm.

O poduzetim mjerama obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice E.G. je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH (nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i krivično djelo iz člana 371. KZ F BiH (nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija), predato u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Komentari

Vaš komentar