“Neretvanski kralj kokaina” nagodio se sa RH: Državi predao kuće, stanove, aute.

Crna Hronika 16. jul 202212:273 komentara
Podijeli:
Izvor: Obiteljska kuća dilerskog para Jerković u Metkoviću je zaplijenjena (MUP Hrvatske)

Mate Jerković zvani Haš iz Metkovića i njegova supruga Sanja Jerković (56), a koji su bili optuženi za krijumčarenje najmanje 102 kg kokaina koji je iz Ekvadora završio u kontejnerima s bananama u Luci Ploče, u četvrtak su potpisali sporazum o priznanju krivnje s Dairom Barović, zamjenicom USKOK-a po kojem su ostali bez kuće s bazenom, stanova, nekretnina, automobila i gotovine u vrijednosti većoj od milijun eura.

Prema postignutom sporazumu Haš je zajedno s odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem potpisao da je spreman “odguliti” iza rešetaka ukupno osam godina i deset mjeseci. Za zločinačko udruživanje izrečene su mu tri godine zatvora dok je za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama pristao na sedam godina zatvora, što je onda objedinjeno u jedinstvenih 8 godina i 10 mjeseci. Mora platiti i sporednu novčanu kaznu od milijun i pol kuna, što je dužan uplatiti u roku od tri mjeseca od pravomoćnosti presude, piše Slobodna Dalmacija.

Jerković je priznao da je krijumčarenjem narkotika zaradio tri milijuna i 941 tisuću kuna te je pristao da se to vrati državi.

Dobar posao

Također, oduzeta mu je ovom nagodbom i imovina koju je prenio na svoju kćer, a radi se o tri građevinske parcele u Zagrebu na predjelu Fučkov jarak u blizini Mirogoja vrijedne, po sporazumu, više od 26 tisuća eura. Država mu uzima i kuću s dvorištem i bazenom u Metkoviću, površine 540 četvornih metara, vrijednosti veće od 308 tisuća eura. Što se tiče voznog parka, oduzima se automobil “Audi A5 2.0 TDI”, vrijedan 282 tisuće kuna, koji je također prebacio na kćerino ime te “Audi A4 2.0 TDI”, vrijedan nešto više od 240 tisuća kuna, koji je bio upisan na ime Haševe sestre, i automobil “BMW X5 3.0 TDI” koji je Jerković prebacio na svog nećaka. Utvrđeno je da je vrijednost imovine koju je prenio na svoju rodbinu veća od tri milijuna kuna, a državi je već uplatio 815 tisuća kuna pa je tako država dobila svu protupravnu imovinsku korist koju je Haš zaradio krijumčarenjem droga.

Opširnije na portalu Slobodne Dalmacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar