Novi detalji likvidacije Bašića: Ko ga je pratio, gdje su pištolj i vozilo?

Crna Hronika 09. apr. 202217:54 > 17:54
Podijeli:
Izvor: N1

Načelnik Kriminalističke policije u Prijedoru Radenko Bašić, prije nego što je ubijen, govorio je poznanicima da je primijetio da ga posljednja dva mjeseca neko prati.

“Govorio je prijateljima i komšijama da viđa nepoznatu osobu u naselju kako džogira u njegovoj blizini, a do tada je nije viđao”, rekao je izvor blizak istrazi za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, tokom istrage saslušane su i osobe kojima se Bašić žalio i koje su potvrdile tu priču.

Bašić je ubijen 21. marta u prijedorskom naselju Pećani, a kao direktni izvršilac zločina osumnjičen je Banjalučanin Aleksandar Miljatović koji je u pritvoru. Prema dosadašnjoj istrazi, on je inspektoru prišao s leđa i pucao mu u potiljak iz pištolja kalibra 7,65 milimetara. Osim Miljatovića, uhapšen je i pritvoren njegov pomagač Igor Repajić.

Automobil isjekli na dijelove

Republičko tužilaštvo RS Miljatoviću na teret stavlja teško ubistvo, a Repajiću pomaganje u teškom ubistvu. “Glas Srpske” saznaje da je nakon zločina Miljatović zvao Repajića da dođe po njega u Prijedor i poveze njegov auto.

“On je to i učinio, a njih dvojica su nakon zločina sporni automobil isjekli u dijelove i prodali na otpadu, ali su ih snimile kamere video-nadzora s jednog objekta. Miljatović je takođe snimljen videonadzorom u blizini mjesta zločina, a nakon hapšenja sve je priznao. Policiji je ispričao da je ubistvo naručio prijedorski narkodiler Dalibor Railić”, rekao je njihov izvor.

Dodao je da je Miljatović kazao da je koristio pištolj omotan kesom kako ne bi ostale čaure na mjestu zločina.

Policiju je odveo na mjesto sa kojeg je pištolj bacio u Vrbas. Prema riječima ovog izvora, Miljatović je priznao da je zapalio i odjeću koju je nosio na dan zločina.

Bio na uslovnom otpustu

Tokom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni u vrijeme zločina bio na uslovnom otpustu. Inače, izdržava kaznu za ubistvo Saše Ilića Španca, za šta je 2008. osuđen na 16 i po godina robije.

“Skupina koja je ubila načelnika Bašića povezana sa regionalnim kriminalcima”

Railić, koji je označen kao naručilac zločina, uhapšen je 23. marta zbog, kako je tada rečeno, učešća u ubistvu Bašića, ali je odlukom Okružnog tužilaštva Prijedor pušten, nakon čega ga je policija opet uhapsila.

Potom je predat Tužilaštvu BiH, a Sud BiH mu je odredio pritvor, ali zbog organizovanog kriminala i šverca narkotika.

Railić je povezivan sa narkogrupom Dušana i Milivoja Lovrenovića, koja je razbijena u akciji “Storidž 2”, a koja je osumnjičena da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, pa u EU.

Izvor blizak istrazi je kazao da se upravo obračun sa narko-mafijom navodi kao jedan od mogućih motiva Bašićevog ubistva.

Više o slučaju ubistva Radenka Bašića pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar