Objavljeni detalji napada na policiju i građane: Uhapšeno 11 navijača iz Teslića

Crna Hronika 30. okt 202120:59 > 21:40
Izvor: N1/Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka zajedno sa Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, lišili su slobode 11 osoba - navijača iz Teslića koji su danas napali građane i policajce u Banjaluci te im nanijeli povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je saopćeno iu MUP-a RS, oni se sumnjiče za djela „Nasilničko ponašanje“, „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Tjelesna povreda“.

Napad se desio danas oko 13:45 časova, kada su navijači iz Teslića nenajavljeno došli na stadion u ulici Omladinska u Banjaluci. Fizički su napali dva građanina. Potom su po odlasku sa stadiona fizički napali dva policijska službenika PU Banjaluka i jednog policijskog službenika Jedinice žandarmerije koji su zadobili tjelesne povrede. Dva građanina i policijski službenici su zbog zadobijenih povreda zatražili ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka.

Kod navedenih osoba pronađeno je i oduzeto: dva metalna boksera, dvije palice i baklja.

Podvrgnuti su i ispitivanju na prisustvo opojne droge u organizmu kojom prilikom je kod 6 osoba utvrđeno prisustvo opojne droge amfetamin, dok su tri lica odbila da se podvrgnu ispitivanju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima, saopćeno je iz MUP-a RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar