Otac Biljaninog ljubavnika: Sin mi je nevin, mislio je da joj je muž u Rusiji

Crna Hronika 29. jun 202218:521 komentar
Podijeli:
Izvor: (Nova.rs/Facebook)

Aleksandar Lazarević (28) iz leskovačkog sela Slavujevce, koji je po sopstvenom priznanju bio u vezi sa Biljanom Stojanović (38) iz Velikog Trnjana koja je u nedjelju pronađena mrtva, nakon čega je otkriveno i tijelo njenog supruga Ivana nestalog prije tri godine, negirao je da ima bilo kakve veze sa ovom tragedijom, javlja Nova.rs.

Ovo je saopštio njegov otac Momčilo koji je objasnio da njegov sin trenutno jeste na saslušanju u policiji ali samo da bi iznio saznanja o ovim događajima. On je priznao da mu je bilo poznato da je njegov sin u nekoj vrsti veze sa ženom koja se otrovala, ali da nije imao pojma šta se desilo sa njenim mužem.

“Znao sam da se moj sin viđa povremeno sa Biljanom, ne bih to nazvao pravom vezom, ipak je ona bila od njega starija deset godina. I on je mislio da joj je suprug u Rusiji, te joj je pomagao na različite načine s obzirom na to da je imala troje djece. Znam da joj je i finansijski podržavao ali iz čisto humanih pobuda”, objašnjava Aleksandrov otac.

Kaže da je nakon saznanja za tragediju u Velikom Trnjanu otvoreno pitao sina da li on ima neke veze sa zločinom.

“Kategoričan je bio da apsolutno nije ni na koji način u to bio uključen te da nije ni znao šta se dešavalo sa to dvoje ljudi. Teško su mu pali navodi u medijima koji su bacali sumnju na njega. To je zaista strašan zločin i ja sam potpuno uvjeren da Aleksandar ne bi mogao da bude dio tako nečega. U svakom slučaju, kao porodica smo se mnogo uznemirili zbog ovog događaja. Moj sin je divno dijete, fakultetski je obrazovan i strašno mi je žao što je bez svoje krivice sada na neki način umješan u tu stvar. On je sada na saslušanju u policiji ali sam ubjeđen da neće biti nikakvog postupanja prema njemu. Mi smo ugledna porodica, ja sam profesor mašinstva, nikada nismo imali bilo kakve probleme sa zakonom i teško mi padaju insinuacije da je moj sin imao bilo kakvog udjela u tom događaju”, zaključio je Lazarević.

Biljana, za koju je ustanovljeno da se otrovala, sahranjena je u utorak a istog dana njen djever, policijski službenik Nenad Stojanović, pronašao je u štali zabetonirano tijelo njenog supruga, svog rođenog brata Ivana Stojanovića (40) za kojeg su svi vjerovali da je tri godine na radu u Rusiji.

Izvor : Miljana Isailović/Nova.rs

Uzrok smrti Biljaninog muža bit će poznat nakon obdukcije, a policija intenzivno radi na utvrđivanju ko je i na koji način lišio života nesrećnog čovjeka. Vjeruje se da je ona umješana u zločin s obzirom na to da je svima govorila da se svakodnevno čuje sa mužem, ali se ispituje da li je imala saučesnike.

Ivanov otac Jovan, koga su novinari Nove zatekli u porodičnoj kući u varošici Vučje, kaže da mu je sin proveo dvije godine na radu u Rusiji te da mu nije bilo sumnjivo što je navodno opet otišao u ovu zemlju.

“Bilo je to prije tri godine, ne mogu da se sjetim datuma ali znam da je bilo ljeto kada nam je kazao da će ići na rad u Rusiju. Od tada kao da je u zemlju propao, nijednom nam se nije javio. Stalno smo pitali snahu Biljanu da li se javlja i uvijek dobijali isti odgovor: Dobro je, javio se! Primijetio sam da izbjegava razgovor o mom sinu, bilo mi je čudno pa sam pitao unuke da li se oni čuju sa tatom. Oni bi mi govorili: Javlja se mami, nas ne zove! Sad mi je jasno da nije mogao da im se javi jer je bio nabijen u bure i sahranjen u beton”, ogorčeno govori otac žrtve.

Ističe da su bili veoma potrešeni viješću da im se snaha otrovala.

“Otišli smo na sahranu, bilo je stvarno potresno, njene sestre su nas napadale zbog Ivana, govorile su da je on kriv, pitale nas gdje je, što ga nema na groblju. Kazao sam im da se ne zna da li je i on živ, otišao je u Rusiju, tamo je mafija, ali nisam ni slutio da je mrtav u štali. Sasvim slučajno je nađen. Naš sin Nenad koji je policijski službenik ušao je u tu prostoriju gdje su krave čuvali i gdje je ona nađena otrovana u jaslama. Bilo mu je sumnjivo to parče betona kog ranije nije bilo tu i koje je bilo zamaskirano kukuruzovinom. Kad je razbio beton, prvo je našao lobanju našeg sina, a onda u buretu i ostatak tijela. Provjerio je i ustanovio da on nije izašao iz zemlje, a i moja unuka je pronašla njegov pasoš i torbicu”, rekao je očajni otac.

Ivanova majka Ruža jedva je stajala na nogama jer su i ona i suprug dobili injekcije za smirenje nakon saznanja za stravičan gubitak.

“Tri godine moj sin sjedi u zabetoniranom buretu, a naša snaha nas laže da razgovara sa njim, ona ga spakovala. Kako ja da živim, već sam sahranila četvorogodišnjeg sina koji je također tragično stradao. Juče smo joj išli na sahranu, nju žalimo, a moj sin mrtav od njene ruke”, jecala je ova žena.

Ivanov brat Nenad kratko se obratio novinarima i potvrdio da je on pronašao brata.

“Ja sam lično razbio beton i pronašao tijelo moga brata. Strašno je bilo vidjeti šta je sa njim urađeno”, kazao je policajac.

Meštani Velikog Trnjana užasnuti su saznanjem kakva se tragedija dogodila u njihovom komšiluku.

“Nikakvih problema nisu imali, mladi su se uzeli, mnogo su se voljeli, pa izrodili su troje djece. Kada nam je kazala da je otišao u Rusiju, te da ne može da se vrati u neku ruku nam je bilo čudno ali smo joj vjerovali. Govorila je da ne može da dođe zbog korone, da ih ne puštaju da dođu dok se ne vakcinišu, pominjala je i neke požare. Kad sam čula da su nađeni mrtvi oduzela sam se, dva lijeka sam popila da bih se smirila. Kako sam čula od njenih rođaka, rekla je djeci da ide u manastir Tumane jer se Ivan vratio te da će nakon toga svi otići u Beograd da kupe stan i kola jer je najstarija kćerkica planirala da tamo upiše fakultet. Nemam riječi, ovo je kao horor film, još ne vjerujem da se ovako nešto desilo”, kazala je Jasmina Stefanović.

Leskovačka policija potvrdila je da je pronađeno tijelo upućeno na obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar